تاریخچه لارناکا

کشور قبرس دارای تاریخی کهن است که از عوامل داشتن این تاریخ کهن باید به شهرهای مختلف آن بخصوص لارناکا اشاره کرد.

در دوران باستان، شهر لارناکا با اسم کیتون Kition  شناخته می‌شده است. علت نامگذاری نیز به نوه نوح نبی به نام  Khittiدر 6000 سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد که نسبت به پایه‌گذاری این شهر اقدام کرده است. با گذشت زمان، اسم جدید لارناکا larnax به معنی تابوت در یونان انتخاب می‌شود، علت انتخاب این اسم برای این شهر این است که زمین لارناکا مدفن بسیاری از اشیا و آثار قدیمی بوده است. اگرچه شهرهای دیگر قبرس نیز محلی برای دفن اشیاء قدیمی بوده اما دیرتر از لارناکا کشف شده اند. لارناکا سریعا از حالت روستا درآمد و تبدیل به شهر شد و این حرکتش را مدیون افراد و بازماندگان قدیمی قبرس است که در این روستا ماندند و زاد و ولد و کار کردند و هم اکنون لارناکا به عنوان شهر شناخته می‌شود.

دوران میسنی

از نظر باستان‌شناسی، قدیمی‌ترین بقایای شهر لارناکا به دوران میسنی بر می‌گردد. این شهر مستعمره اصلی حاکمان فنیقی بوده است. اما جایگاه اصلی خود را در زمان هلسنیک بدست آورده است. در قرن 13 قبل از میلاد مسیح، تمدن مسینی ها در کیتون با معامله مس و کارهای تجاری از طریق بندرگاه مهم‌شان نسبت به رونق کیتون اقدام کردند و پادشاهیِ قدرتمندی را در اینجا و سایر مناطق تحت اختیارشان ایجاد کردند. آن شکوه و عظمت را می‌توانیم در کاوش‌های باستان‌شناسان بر روی معابد و سنگ‌تراشی‌های معروف Cyclopean walls ببینیم.

تقاطع تمدن‌ها

با توجه به مکان نخست شهر لارناکا در مدیترانه، این شهر همواره در طول زمان‌های مختلف، حاکمان خارجی بسیاری را به‌خود دیده است. قبرس و بالطبع شهرهای داخل آن در بیشتر اوقات مورد رحمت فاتحان جنگی همانند حاکمان یونانی، ایرانی، مصری، رومی، بیزانسی، عثمانی، فرانکی، ونیزی، ترک و بریتانیایی در ادوار مختلف قرار گرفته است. از دلایل عمده حمله به این شهر، بندرگاه معروف و پرتردد آن، زمین غنی از مواد معدنی و سایر منابع دیگر بوده است.

دوره بیزانس

حاکمان خارجی بسیار زیادی به قبرس و بالطبع شهر لارناکا حمله کرده اند و سالیانی بر آن حکومت داشته‌اند، یکی از همین حمله‌ها و حکومت‌ها مربوط به بیزانتاین است. در این زمان مردم با ثبات و آرامش در کنار هم می‌زیسته‌اند و با بقیه کشورهای اروپایی تجارت داشته‌اند و رونق فراوانی در زمینه خرید و فروش وجود داشته است. همچنین بعد از این دوره، آثار باستانی بسیار زیادی به جای‌مانده است. همانند کلیسا سنت لازاروس Basilica of Saint Lazarus و ...

در زمان حاکمیت عثمانی‌ها بر قبرس و لارناکا، بندر لارناکا بسیار مورد توجه بوده است و به عنوان یک مرکز دیپلماتیک و تجاری مهم در قبرس شناخته می‌شده است.

در زمان حکومت بریتانیایی‌ها بر قبرس که حدودا 82 سال طول کشیده است، اولین جایی که برای حکومت در قبرس انتخاب کرده‌اند، شهر لارناکا بوده است. در این زمان، بندر معروف لارناکا سریعا توسعه پیدا کرد و هویت متمایزی در لارناکا و قبرس مدرن به خود گرفت.

در سال 1974 قبرس و شهرهایش مورد حمله ترک ها قرار می‌گیرد و شهر لارناکا پذیرای 40000 مهاجر می‌گردد.

نظر شما چیست؟

نظر شما درباره تاریخچه لارناکا چیست؟


جهت رزرو هتل در لارناکا با ما تماس بگیرید : ۰۲۱-۸۸۵۵۹۹۲۵