تاریخ، زبان و فرهنگ قبرس

تاریخچه قبرس

قبرس تاریخچه ای طولانی دارد که 12000 سال از فعالیت های انسانی را دربردارد. برای اولین بار مردی از عصر حجر جدید در آن سکنی گزید و سپس تمدن یونانی مسینی قبل از اینکه توسط آشوری ها مغلوب شوند، در آنجا زندگی میکردند، سپس مصری ها و ایرانی ها از سوی اسکندر بزرگ در سال 333 قبل از میلاد به تصرف این منطقه اقدام کردند.

ابتدا با امپراتوری روم باستان، سپس امپراتوری بیزانتاین متحد شدند و پس از مدت کوتاهی به وسیله خلفای عربی به دست شاه ریچارد اول افتاد. یک سال بعد وی آن را به شوالیه های معبد فروخت که انها در عوض ان را به لوسیگنانس فرانسوی دادند قبل از اینکه ونیزی ها در اوخر قرن 15 کنترل ان را در دست بگیرند. انها ان را تا سال 1570 حفظ کردند زمانی که تحت کنترل امپراتوری عثمانی درامد که به مدت سه قرن قبل از رسیدن به دست بریتانیای کبیر در سال 1878 بود.

قبرس در نزدیکی کانال سوئز، مسیر اصلی به هند، تحت فرمانروایی بریتانیا پایگاه نظامی و کلیدی محسوب می شود. پس از جنگ جهانی اول که در طول ان قبرس به شکل رسمی به بریتانیا منضم شد، جمهوی ترکی جدیدا تاسیس شده هرگونه ادعایی را انکار کرد و در سال 1925 تبدیل به مستعمره انگلستان شد.

اهالی قبرس در بخش ترک نشین و یونانی نشین در طول جنگ جهانی دوم بر سر بخش های متحد می جنگیدند اما پس از جنگ، ملی گرایان اغاز به تحریک خود مختاری کردند خواه به عنوان کشوری با حقوق خود، خواه به عنوان بخشی از یونان یا ترکیه. در این ماجرا قبرس در سال 1960 توسط اسقف اعظم ماکاریوس سوم به عنوان اول رئیس جمهور به استقلال رسید.

اما این جزیره با تنش های قومی باقی ماند و در سال 1974 وقتی که ماکاریوس از سوی حزب نظامی یونان حذف شد، استقلال ان نیز از بین رفت. در این زمان سربازان ترک حمله کردند، یونانی ها نتوانستند به شکل اثرگذاری پاسخ این حمله ها را بدهند و پس از اینکه ترکیه کنترل یک سوم شمالی جزیره را به دست اورد، سازمان ملل متحد اتش بس اعلام کرد.

از آن وقت تاکنون قبرس به صورت تقسیم شده باقی مانده و این تقسیمات تا قلب پایتخت ان یعنی نیکوزیا ادامه یافته است. در اواسط سال 2015 رئیس جمهور قبرس نیکوس آناستاسیادس و رهبر قبرس ترک نشین مصطفی آکینچی یکدیگر را ملاقات کردند و تصمیم گرفتند تا به این تقسیم بندی پایان دهند. این فضا را مشاهده کنید.

آیا می دانستید؟

  •          افسانه الهه عشق یونان باستان، ونوس، از جایی ظهور پیدا کرد که امروزه ساحل ونوس نامیده می شود.
  •          دسر قبرسی، شراب منطقه کامندایریا، قدیمی ترین شراب جهان است.
  •          نویسنده، لورانس دورل، از سال 1952 تا 1965 در قبرس زندگی کرده است.

فرهنگ قبرس

مذهب:

ارتودکس یونانی مذهب اصلی قبرس است و در شمال آن، اسلام دین مسلط است.

قراردادهای اجتماعی:

خانواده، که شامل خانواده گسترده است، در مرکز جامعه قبرسی وجود دارد. احترام خاصی به بزرگسالان گذاشته می شود. در مراسمات و جشن های خانوادگی دیده می شود که بزرگان خاندان بچه های کوچکتر را در گهواره می گذارند. عقاید مذهبی نیز در هسته جامعه است و انتظار می رود که همه اعضای خانواده  به طور منظم در مراسم کلیسا شرکت کنند.

مرسوم است که در زمان ملاقات به یکدیگر دست می دهند خواه ملاقات برای اولین بار باشد یا دیدار و بازدید با شخصی باشد که برای مدت طولانی میشناسند. رفتاری متواضعانه داشتن نیز در اینجا بسیار مهم است. رد کردن قهوه یا نوشیدنی یک فرد یونانی بی احترامی محسوب می شود. برای اکثر موارد، لباس های غیر رسمی نیز پذیرفته است. مایو و لباس های مخصوص ساحل باید محدود به ساحل یا استخر باشد. پوشیدن لباس های رسمی برای تجارت، ضیافت های کاری و وظایف اجتماعی لازم است.

در نزدیکی کمپ های نظامی عکس برداری ممنوع است. برای عکاسی از موزه اخذ مجوز از مقامات مورد نیاز است- گاهی اوقات این مجوز می تواند از باجه بلیط موزه خریداری شود. عکاسی با فلش در کلیساها از نقش های دیواری ممنوع است.

زبان در قبرس

اکثر اهالی قبرس (در حدود 80%) به زبان یونانی صحبت می کنند و 11% ترکی صحبت می کنند. لهجه یونانی در قبرس متفاوت با زبان یونانی در سرزمین اصلی یونان است. در قبرس ترک نشین صحبت کردن به زبان ترکی رواج دارد. صحبت کردن به انگلیسی، آلمانی و فرانسه در مراکز گردشگری امری عادی تلقی می شود.


نظر شما چیست؟

نظر شما درباره تاریخ، زبان و فرهنگ قبرس چیست؟

جهت رزرو هتل در قبرس با ما تماس بگیرید : ۰۲۱-۸۸۵۵۹۹۲۵